Miradors de la Plana

GEN
22
09:00
Osona Turisme

Miradors de la Plana

Les Masies de Voltregà i Sobremunt

     Hola, soc l’Alba Rovira, tècnica d'Esports de Muntanya, especialitat en mitja muntanya i ànima de Muntanya i Natura. Ja fa 7 anys que em dedico professionalment al guiatge de muntanya. Potser és un tòpic, però la meva feina és la meva gran afició, i quan tinc un forat a l'agenda aprofito per fer muntanya o agafar la càmera de fotos i anar a caçar orquídies o flora de muntanya. Ah, i en temporada baixa, m'escapo algun dia a escalar en roca, la meva altra gran passió.

Et convido a conèixer i gaudir de la muntanya i la natura descobrint la comarca d'Osona, els seus paisatges, racons, patrimoni natural, la gent, etc. un territori autèntic! Vens?


   La serra de Sobremunt és una alineació muntanyosa que separa la plana de Vic del Lluçanès i que assoleix la màxima altitud a l’església de Sant Llúcia de Sobremunt, situada a els 950 metres d’altitud . La ruta ens permetrà recorre tota la serra de Sobremunt per la carena i gaudir d’àmplies vistes del Voltreganès, el Lluçanès, el Collsacabra, les Guilleries i la plana de Vic.

Distància: 12km
Desnivell: +/- 450m
Temps efectiu caminant: 3h30
Durada prevista: 4h30
Exigència física: Moderada.  Itinerari adequat per persones acostumades a fer caminades de mig dia amb desnivell.
Dificultat tècnica: La major part de l’itinerari transcorre per camins amples, a excepció d’un tram de pendent pronunciat per corriol. Una part de l'itinerari passa arran de cinglera.
Hora i punt de trobada: 09:00 h a Sant Hipòlit de Voltregà (lloc a concretar)


Recomanacions:
  • Cal portar aigua i quelcom per picar, si es vol.
  • Es recomana anar ben calçat, amb botes o vambes amb bona adherència.
  • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar.
  • És recomanable portar càmera de fotos i guia de camp si en teniu.
**No apta per menors de 10 anys