CALENDARI DE RUTES GUIADES A OSONA.
DESCOBREIX LA CLAU DE L’AUTENTICITAT.

Descobreix les joies de la nostra comarca i visita el patrimoni osonenc.

Els guies de la comarca, són professionals que t'acompanyen i complementen la teva experiència, ensenyant i compartint el seu coneixement per tal d'obrir-te les portes de bat a bat a la comarca, perquè l'essència d'Osona està en el seu paisatge, en el seu patrimoni però sobretot en la història, les llegendes, la tradició i la seva gent, aquesta és la clau de l'autenticitat.

Us proposem un seguit d’activitats per cada cap de setmana, per conèixer Osona.

T'apuntes a descobrir-la?

Esdeveniments

Lux Mundi és una empresa de serveis culturals que va néixer fa més de 10 anys amb la voluntat de treballar d'allò que més ens agradava: la cultura, la història, l'art i el patrimoni.

Voleu conèixer què s’amaga al pla de Savassona? Amb tota la família descobrireu els ibers i sabreu com s’empolainaven i com vivien. Acabareu l’activitat realitzant les vostres pròpies joies ibèriques en un entorn màgic: el turó de Sant Feliuet a Tavèrnoles.

L'església de Santa Maria de Vilanova de Sau, d'origen romànic, data de principis del segle XI. Durant la visita guiada a l'església coneixerem més coses sobre l'edifici, el seu entorn i la seva història.

Us convidem a descobrir aquest claustre de planta irregular.
No deixeu d'entretenir-vos a admirar els capitells i l'escultura romànica quan la tingueu davant, hi descobrireu detalls inesperats.
La durada es de 1 h
El preu per persona es de 7€

La visita forma part de l'itinerari Ruta 1714 que recorre els 10 indrets més destacats de la Guerra de Successió a Catalunya

Experipencia on farem al cim d'una muntanya emblemàtica tot vivint els valors i significats que la muntanya ens transmet a través de l'ascens i el desecens de la mateixa, en equip i guiatge. 

Ritual per celebrar la finalització de l'estiu amb la segona collita, i l'arribada de la tardor. Ens encaminem pel canvi que ve a les nostres vides al ritme de la natura. 

Ruta de senderisme botànic per descobrir la flora exòtica del bosc de ribera del Ter. Durant la sortida coneixerem què són les espècies exòtiques, perquè algunes són considerades invasores, com han arribat fins aquí, quines són les seves principals vies d’expansió i el perquè de la notable quantitat de plantes al·lòctones en aquest indret. 

Una activitat de tarda amb kayak per tota la família..., on gaudirem de l'entorn de Sau.

Productes