Circular a Bellmunt

FEB
19
08:45
     Hola, soc l’Alba Rovira, tècnica d'Esports de Muntanya, especialitat en mitja muntanya i ànima de Muntanya i Natura. Ja fa 7 anys que em dedico professionalment al guiatge de muntanya. Potser és un tòpic, però la meva feina és la meva gran afició, i quan tinc un forat a l'agenda aprofito per fer muntanya o agafar la càmera de fotos i anar a caçar orquídies o flora de muntanya. Ah, i en temporada baixa, m'escapo algun dia a escalar en roca, la meva altra gran passió.
 
Et convido a conèixer i gaudir de la muntanya i la natura descobrint la comarca d'Osona, els seus paisatges, racons, patrimoni natural, la gent, etc. un territori autèntic! Vens?


     La serra de Bellmunt, també anomenada serra Grenyada, és una serralada situada al nord d’Osona, entre la vall del Ges i el Bisaura. Dalt del cim de Bellmunt, situat a 1.248 metres d’altitud, s’alça el santuari de Bellmunt o de la Mare de Déu de les Alades, un mirador privilegiat de la comarca. La ruta que farem ens portarà al cim de Bellmunt per corriols amb fort pendent, enmig de rouredes, fagedes i alzinars. Durant bona part del recorregut gaudirem d’unes vistes immillorables de la vall del Ges, la plana de Vic i del Pirineu.

Distància: 8 km
Desnivell: +/- 550m
Temps efectiu caminant: 3:30h
Durada prevista: 4:45h 
Exigència física: Moderada.  Itinerari adequat per persones acostumades a fer caminades de mig dia amb desnivell.
Dificultat tècnica: La major part de l’itinerari transcorre per camins i corriols que poden estar enfangats, amb pendents molt pronunciats.
Hora i punt de trobada: 08:45h a la plaça del Doctor Montmany  de Sant Pere de Torelló

Recomanacions:

  •     Cal portar aigua i quelcom per esmorzar, si es vol.
  •     Es recomana anar ben calçat, amb botes o vambes amb bona adherència.
  •     Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar.
  •     És recomanable portar càmera de fotos.

**No apta per menors de 12 anys