La flora exòtica als meandres del Ter

     Hola, soc l’Alba Rovira, tècnica d'Esports de Muntanya, especialitat en mitja muntanya i ànima de Muntanya i Natura. Ja fa 8 anys que em dedico professionalment al guiatge de muntanya. Potser és un tòpic, però la meva feina és la meva gran afició, i quan tinc un forat a l'agenda aprofito per fer muntanya o agafar la càmera de fotos i anar a caçar orquídies o flora de muntanya. Ah, i en temporada baixa, m'escapo algun dia a escalar en roca, la meva altra gran passió.

Et convido a conèixer i gaudir de la muntanya i la natura descobrint la comarca d'Osona, els seus paisatges, racons, patrimoni natural, la gent, etc. un territori autèntic! Vens?


Aquesta vegada et proposo una sortida de senderisme botànic per descobrir la flora exòtica del bosc de ribera del Ter. Excursió de recerca d’espècies exòtiques, al·lòctones i invasores, al tram mig del riu Ter, al seu pas per Osona. 

  • Durant la sortida coneixerem què són les espècies exòtiques, perquè algunes són considerades invasores, com han arribat fins aquí, quines són les seves principals vies d’expansió i el perquè de la notable quantitat de plantes al·lòctones en aquest indret. 
  • Al llarg de la caminada arran de riu també podrem veure diverses rescloses i petites centrals hidroelèctriques i coneixerem la història del ric patrimoni industrial del Ter al seu pas per Osona.Distància:  6 km
Desnivell: +/- 75 m
Temps efectiu caminant:  1:30 h
Durada de l’activitat:  2:30h
Exigència física: fàcil. Apta per tothom amb bona condició física. 
Dificultat tècnica:  cap. Camí ample i corriols.
Lloc i hora de trobada: a Sant Quirze de Besora a les 17:00h

Recomanacions:
  • Cal portar aigua i quelcom per picar, si es vol.
  • Es recomana anar ben calçat, amb botes o vambes amb bona adherència.
  • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar.
  • És recomanable portar càmera de fotos i guia de camp si en teniu.

*No apta per menors de 8 anys
**No s'accepten mascotes